Stig Granström: Nu är vi där. Äntligen!

Stig Granström är laddad inför säsongen! Stig Granström är laddad inför säsongen!

Äntligen!! Skriker någon eller några när Svenska Akademin talar om vem som får årets Nobelpris i litteratur.

Lite så känner jag när vi kommit så långt här uppe i Norr att vi vågat ta ställning för att genomföra lite större Event typ NM och SM i pimpelfiske. Goda och positiva vänner runt om i Råneå och Luleå gav oss kraft att försöka genomföra dessa Event. Nu är vi där. Äntligen!


Visserligen har vi genomfört ett SM i pimpelfiske för drygt 10 år sedan, med för de som var med då ett minne som går till historien. Lördagens tävling i Råneå med lag kunde vi genomföra i någorlunda väder. Med bra fiske och stora framgångar för första gången för våra duktiga fiskare i norr. Bland annat lagsilver till vårt eget Äldre Herrveteranlag som grädde på moset. Både Tornedalens SFK och Nilivaara knep medaljer i Seniorklassen. Ytterligare medaljer till oss i Norr blev det. Men söndagens individuella gick till historien som en av de västa. Regnblandat snö med hårda vindar förstörde dagen fullständigt. De flesta var inte klädd för detta oväder. Ett stort tack till Er alla som klarade denna dag då.
Nu tittar vi framåt mot att genomföra ett NM på ett sådant sätt att ALLA som deltar ska åka hem med känslan av att ha varit med om det allra bäst Nordiska Mästerskapet i pimpelfiske någonsin. Både tävlingsmässigt och socialt. Vi ska visa Norrbotten från den allra bästa sidan. Gunnar Westrin med sina lyriska bilder och ord ställer upp och gör att kvällen i goda vänners sällskap blir ett minne. Luleå kommun och Sportfiskarna ställer upp och bjuder på en hejdundrande Norrbottnisk gourmetminne för dig som kommer hit.
Vi har några Norrbottningar i laget för tredje året i rad. För två år sedan var vår klubb representerad av Marina Sundqvist. Maj-Elisabeth Sannemalm, samt vår blivande kung Daniel Bergman. Detta i Finland. Förra året i Norge fanns både John-Erik Sundqvist och Maj-Elisabet Sannemalm på plats.

Nu i år har vi ingen från vår klubb som representant. Däremot 2 yngre förmågor från Norrbotten. Både Axel Larsson och Elin Seger känner till våra vatten och gör att vi har ett litet försprång gentemot andra länder. Josefine Andersson kan också detta vatten väl.
Inför SM 2019 hade vi idag ett möte med kommunen om startplats. Vi blev lovade att starta i anslutning till Bergnäsbron. Vilket medför att vi inte behöver flytta startplats. Den ena dagen genomför vi SM i den södra delen av området och i den norra delen den andra dagen. Du som vill testa dessa vatten kan göra det när Luleå Sportfiskeklubb har sin tävling i början av marsmånad

Detta är mina tankar nu. Jag återkommer senare med ytterligare tankar när vi väl har bestämt tävlingsvatten
 
Stig Granström
Tävlingsledare NM 2018

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln