Taktik och Tur på Norasjön

Startsugna pimplare på Fåsjön Startsugna pimplare på Fåsjön

Att vi skulle bli många till start på Norasjön var ganska väntat men 180st börjar ju nästan närma sig nivåerna som gällde på nittiotalet. Kul förstås men innebar för mig att jag fick fylla på med många nya startkort och påsar innan utgången. Hann inte med de obligatoriska tipsen och diskussioner med övriga om var man skall gå och inte gå vilket denna dag nog hjälpte mig en hel del.

Jag brukar aldrig lägga upp någon fast taktik på Norasjön utan plockar ut några tänkta startplatser för att sedan bestämma lite beroende känslan vilken av dessa det får bli. Denna dag inget undantag utan styrde kosan mot södra delen av sjön och fick sällskap med Thomas RM Larsson och diskuterade lite olika områden. Väl framme vid ”vägskälet” södra öudden så gick han vidare mot vassarna i sydligaste delen och vek av österut mot Danielssons viken. Såg ut att bli ganska många där till en början men när jag väl kom fram hade de flesta gått mot Laxens vinnarställe för 2 år sedan och jag räknade in 8st.

Efter några obligatoriska bomhål i början så försvann alla utom Pekka och jag. Ganska snart fick jag kontakt med fina abborrar strax över 1hg och gnetade ihop 1,5kg av dessa första halvtimmen. Bra start tänkte jag och såg att Pekka fick liknade snitt på sina fiskar. Men tog ganska snart slut på nappvilliga finingar och började borra mer hål för att samla på mig gammelhål till senare. Nu hade Thomas Persson anslutit och började få bra på tafs bredvid mina starthål. Gjorde ett hål i linje med han och fick några små. Fick syn på några gammelhål innanför mig och släppte ner tafsen. Precis tafsen kommer under iskanten kastade sig fiskarna på tafs och mormyska. Efter 10st på tafsen åkte trekroken fram och det var bara att hissa.

När räkneverket gick över 50 anslöt Stormen och vi var tre som plockade. Timmen som följde flöt fisket på som i trans för mig och jag hann nog bara fiska i 4 hål. Stormen och Thomas fick fisk i nästan alla hål men hålen där fisken toknappade verkade reserverade för mig denna dag. Under hela denna timmen anslöt ingen till oss och det var endast när fisket avtog som tre till ville hjälpa till. Sista timmen kom fisket igång igen och även om man fick ta till tafsen så blev det nog 70-talet sista timmen för min del vilket var bättre än vad många hade på hela dagen.

På vägen in var jag ganska säker det skulle räcka även om man alltid är nojig i dessa lägen. Inte säker för vikten jag hade men för känslan jag hade under tävlingen; starten med ett drygt dussin hektosar, att lyckas pricka 4 kanonhål i rad , att bara vara 3st på fläcken och att lyckas få igång fisket även sista timmen. 

Vi får hoppas på en tidigare isläggning nästa år så skall nog flera ställen kunna leverera bättre fiske. För lika bra som vi hade det där jag var kan och skall sjön vara på många ställen, undantaget bonusarna dock för det är första gången det händer mig på sjön. Om nu inte gösen tar över sjön som den gjort i många sjöarna i Örebro-distriktet men det kanske vi får återkomma till nästa vecka när vi enligt planen skall till Alkvettern utanför Karlskoga.

/jesper

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln