PMC deltävling 2

Hela gänget i Bjusås. Hela gänget i Bjusås.

Tanken var att jag skulle skriva ett lite längre och småtrevligt kåseri efter en, som vanligt, lång dags utflykt norröver. Som det artade sig med själva tävling blev undertecknad lite avslagen rent skrivmässigt...

Resan startade i alla fall 02:30 från Sjövik och jag plockade för omväxlings skull upp en passagerare i Greger Carlsson vid Mega i Örebro. Jag slapp denna gång åka hela vägen själv, vilket definitivt var ett plus. Tack för det Greger!

Väl uppe lagom i tid till första deltävligen blev det lite fika och allmänt snick-snackande med de som var där. En titt på djupkartan och lite funderande över taktiken samt färdigställande av utrustning följde.

Det skulle enligt lokalproffsen finnas mört och abborre i sjön i storleksordning 50-300 gram. Abborre fanns det en hel del, men mörten lyste med sin frånvaro. Jag lyckades lura upp en liten stackare och jag tror det var någon eller några till som klarade av en liknande bedrift. Detta innebar att det blev abborrfiske för hela slanten, inte alls min "cup-of-tea". Det är det fisket jag är absolut sämst på, vilket visade sig vid invägningen. En trettondeplats låååångt efter toppen.

Efter en förflyttning från Sälgtjärn till Ärtsjön med invägning och fika satte jag mig och för att akut knyta om 7-8 spön där jag förlorat myskor till gäddor, som trasslat sig eller där något annat blivit fel. Väl ut på det för dagen andra tävlingsvattnet fanns en avruskning för mörtstugor. Precis som på Bysjön i Borlänge flockades vi alla kring avruskningen och precis som i Bysjön var det ingen som fick något. Att ingen fick något var temat för denna deltävling. Alla jagade mer eller mindre runt som besatta för att hitta fisken, men den lyste med sin frånvaro. Tillslut lyckades några lura upp lite småttingar, abborrar och mörtar som var föga större än mormyskorna. Trots detta fixade Magnus Svensson ihop dryga 1,4 kg! Grymt jobbat. Själv lyckades jag rädda namnet sista tre minutrarna med en hektosborre i sista hålet.

När allt var sammanräknat fick Börre Omang behålla klubbmästartiteln, men PMC-vinnare blev Tomas Nilsson med fina 3474 gram och platssiffra 5, för övrigt samma som Börre men mer i påsarna. Trea denna finfina vinterdag med sol och obetydligt vind blev, efter omräkning idag på morgonkvisten, Magnus Svensson (pris till dig kommer med posten, ber om ursäkt för fadäsen).

Tack till Falubygdens SFK för arrangemanget och Norfin för priserna till PMC.

Påt' igen på mormyskafestivalen, skitfiske på er!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln