Segerintervju med SM mästaren Mats Arnoldsson

Mats Arnoldsson, Stäket Mats Arnoldsson, Stäket

Årets totala Sm mästare, Mats Arnoldsson, ger i en numera traditionsenlig pimpelsportintervju sin syn på tävlingen som han aldrig kommer glömma.

1977 förlorade du en gramstrid mot Lasse Sundsberg om SM guldet för att sedermera bli nordisk mästare samma år. Nu, 40 år senare, var det äntligen din tur att vinna SM totalt. Hur har veckan efter tävlingen varit hittills? 

Har varit fantastisk och samtidigt har det känts overkligt att äntligen få vinna individuellt.


Hur gick tankarna inför tävlingen? 
Hade ett långt samtal dagen innan med Lasse Sundberg hur vi skulle lägga upp taktiken, jag velade mellan två ställen. Pilholmarna eller direkt utanför starten. Brukar finnas fisk direkt utanför badet och Pilholmarna är ett klassiskt vinnarställe. Beslutet blev starten då min rygg satte stopp för en längre promenad. 
 
Hur genomförde du tävlingen? 
Drabbades av ryggskott veckan innan och hade fruktansvärt ont innan start. Fick några piller av Stefan Holmudd (Tack Stefan) som lättade på smärtan under tävlingen. Jag började utanför badet i startviken men där var det fisktomt, några 10 grammare åkte upp här och där. Borrade runt flaket totalt värdelöst. Förflyttade mig in mot vassen på högra sidan utifrån sett. Borrade några hål fick lite ströfisk, fortsatte längre in i viken samma där någon enstaka här och där. Borrade runt avspärrningen vid ån och över på andra sidan, fick ett hål med 5 st. Gjorde ett hål till i närheten fick två till. Äntligen en indikation att det var ett område där det kan finnas fisk. Borrade längs vassen och fick mer eller mindre fisk i varje hål 5-15grammare ibland någon bonus på 25gram. Såg att folk kutade kors och tvärs och överhörde ett telefonsamtal om att det var urdåligt vid Pilholmarna. Kanske lika trögt överallt? Ett hopp tändes, lika bra att stanna, kanske kan få en hyfsad placering, här finns iallafall fisk. 
 
Vad fiskade du med och vilken känsla fick du för fisket under dagen?
Använde pirk och trekrok utan bete. Fisken var otroligt grinig och var på och stötte men fick känslan av att satt man några sekunder extra i hålet så kunde dom faktiskt bli intresserade.
 
Känslan när du vägde in?
Alla vid invägningen sa att det var en bra vikt men att vinna på 3,7kg på Mälaren kändes uteslutet.
 
När började du förstår att det kunde räcka väldigt långt?
När långlöparna började komma in och inte hade mer än drygt kilot.
 
Känslan att kliva upp överst på podiet?
Fantastisk, äntligen efter alla år.
 
Vad är planerat för resten av säsongen?

Att försöka få några bra placeringar på resterande tävlingar i DM-serien
 
Skulle även vara roligt att avslutningsvis få veta lite mer om fiskaren Mats. Hur länge du varit med? Och varför tycker du det är roligt med just pimpeltävling?
Jag jobbar som produktionsledare på Euromaint, gift och bor i Kungsängen. Började tävlingsfiska när jag var 15år.  Ingrid och Lennart Lundmark (mina läromästare) som tog med mig land och rike runt på alla tävlingar. Tävlingsfisket har allt, gemenskap, tävlingsnerv, friskluft och motion, helt enkelt en fantastisk sport. 

Vi gratulerar återigen Mats och önslar honom fortsatt skitfiske under resten av säsongen.

1977 tampades Mats med Lasse Sundberg om SM-guldet och gick förlorande ur striden. I år, 40 år senare, kom totalsegern i SM!
1977 tampades Mats med Lasse Sundberg om SM-guldet och gick förlorande ur striden. I år, 40 år senare, kom totalsegern i SM!
Etiketter: intervju sm

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln