PMC, deltävling 4 och 5

Topptrion från lördagens deltävling från vänster: Peter Eriksson, P-O Liss och Greger Carlsson Topptrion från lördagens deltävling från vänster: Peter Eriksson, P-O Liss och Greger Carlsson

I helgen gick eltävling 4 och 5 av stapeln på Ösjön i Borlänge, i vanlig ordning arrangerat av Tunabygdens SFK som gjorde det med bravur!

Fredagens förtävling på Liljan vanns av förra årets gigant Lars Jansson som inte riktigt komit upp i standard ännu denna säsong. No pressure, Lars! ;)

Lördagens tävling var som den brukar en ganska seg tillställning där det inte verkade som om någon fick fisk. För mig så blev det fisk, snorsgärs, på första nedsläpp så kändes det som att det nog kunde blir en bra dag. Det nappade på bra i princip hela tiden i ett av hålen. Det andra var stendött, men det fanns andra hål i närheten man kunde låna där det fanns lite fisk. När det gått en dryg timme började jag fundera på att göra en förflyttning, men då kom Thomas Axelsson som gått runt hela rutan och berättade att ingen fick fisk utom P-O Liss. Eftersom jag trots allt pillade upp en del fisk, både snorgärs, mört och abborre beslutade jag mig för att stanna kvar.

När det halva tiden gått, två och en halv timme, så dog det i hålet. Efter ytterligare en trekvart började snön sakta fall och man insåg att det nu skulle bli ännu trögare. Thompa hade då varit på sitt andra besök och historien var densamma, ingen fick något vidare värst.

Sista timmen gick jag ner till 0,04 mm lina med 0,16 grams mormyska och 20-krok samt dubbelvikt enkel bloodworm. Då blev det fart på det igen men bara småmört i lillfingerstorlek. De kom i alla fall upp i jämn takt och det kändes som om man kunde få en framskjuten placering då Thompa kom för tredje gången och åter bekräftade att det var trögt överallt.

Väl vid invägningen skulle det visa sig att de som tagit sig nära land hade haft bra mörtfiske med skaplig storlek på dem också. Mina 876 gram räckte inte långt när demonerna P-O Liss och Peter Eriksson vägde in över tre kilo, Greger Carlsson (3:a) och Bernt Forsblom på över två kilo och en hel hög över 1,5 kg.

Söndagens tävling gick i rutan som normalt håller mer fisk. Förra året tror jag P-O Liss hivade upp nästan 9 kg och vann på det. Dagens pass skulle inte bli riktigt sånt fläskfiske, men några gick det bra för i alla fall. Själv orkade jag varken gå eller borra speciellt mycket så det blev som det blev. Med uppenbar influesa i kroppen skulle man nog vid närmare eftertanke stannat hemma...

Jag hittade dock ganska snart ett område där det fanns fisk och i mina två hål lyckades jag pilla upp drygt 1800 gram. Värst idag var dock Tomas Andersson med nästan 5 kg och hans namne Axelsson med 4kg och "The Number of The Beast" 666 g. Trea blev Peter Eriksson som placerade sig topp tre i alla tre tävlingarna i helgen, riktigt vasst gjort!

Fullständiga resultatlistor och sammanställning här nedan i dokumenten, men en liten teaser är att Thomas "Mr Sweden" Axelsson fiskat upp sig i topp!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln