En legend har lämnat oss

Vila i frid, Folke Andersson. Vila i frid, Folke Andersson.
Det finns människor som blir legender och det finns människor som är legendariska. Folke Andersson tillhör den senare kategorin. Efter en längre tids sjukdom fick du slutligen gå vidare och du slipper nu lida. Nu kommer du kunna fiska på de himmelska isarna.

För fyra år sedan fick jag äran att lära känna en man som snabbt blev en god vän. Han fick mig att se på mormyskafisket med nya ögon och fick mig att helt gå in för denna fantastiska tävlingsgren inom fisket. Folke gav mig små tips och väckte tankar kring detta fiske som gjorde att jag numera är tävlingsansvarig för grenen, har varit vicekapten för mormyskalandslaget, Team Sweden Ice, och i år även skall få tävla och försvara landets färger på VM i Kazakstan. Trots att han var minst sagt hemlighetsfull kring sitt eget fiske var han alltid öppen med att svara på frågor som man själv funderade på om mormyskafisket.

Folke Andersson är den som varit Sveriges mest lysande stjärna inom internationellt mormyskafiske med ett lagbrons på det första världsmästerskapen i Moskva 2001 och två individuella silvermedaljer 2009 i Polen och 2010 i USA. Utöver dessa fantastiska intenationella prestationer tillkommer också ett antal SM medaljer. För mig kommer han alltid att vara svenskt mormyskafiskes Gudfader.

Du kommer att vara saknad Folke, vila i frid!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln