Sportfiskarnas Tävlingskommitté möte i Göteborg

Nytändning i Göteborg.

Is på alla sjöarna runtomkring Göteborg den 24 Mars, ja tänk vad kul om vi fick ha vintrar som denna framöver med pimpeltävlingar över stora delar av Sverige under påsken. Det skulle förresten vara kul om vi kunde sammanställa siffror på hur många som nu under påsken kommer delta på en eller flera pimpeltävlingar, tror det skulle vara en helt fantastisk siffra.

Igår lördag hade vi vårt första tävlingskommitèmöte med vår nya ordförande Dan Källman. Med på mötet var också vår nya tävlingsansvarige Michael Molander som även kommer vara med på våra möten framöver. Varför jag skriver att Michael kommer att delta på våra möten (vilket vi i kommittén ser som en självklarhet) är för att det inte alls varit självklart för oss i kommittén efter att Anssi slutade på förbundet. Det har gjorts vissa förändringar i och med att Anssi slutade och vi i kommittén har blivit tilldelade fler av Anssis tidigare uppgifter, men efter gårdagens möte kändes det som att alla pusselbitar föll på plats efter en liten tid av ovisshet.
Det känns även mycket bra att vi fått in Dan som sitter i förbundsstyrelsen att leda våra möten och på det sättet kunna informera övriga i förbundsstyrelsen så de får en större insyn i tävlingsfisket.
Med på mötet var även Henrik Helde för att dels informera om Sportfiskarna, men även för att informera om det ekonomiska. Det uppstod ju som ni kanske har hört diskussioner på kongressen och jag tror det var bra att man nu valt att ”lägga korten på bordet”. Till nästa möte i juni i Stockholm ska även Ulla bli inbjuden så om ni har några frågor om det ekonomiska som ni vill att jag ska ta upp så är det bara höra av sig.
 
 En intressant siffra som skrevs på whiteboarden (se bild ovan) är om den där femman som vi betalar i sanktioneringsavgift och många kanske tycker att, - vad gör den där femman för nytta? Det är nämligen så att vi tävlingsfiskare tillsammans har skrapat ihop 75 000 kr på ett år genom att sanktionera tävlingarna, en helt fantastisk siffra. Men jag gissar på att vi nästan skulle kunna fördubbla den siffran om vi började att sanktionera alla våra tävlingar och pimpelkulor. För dessa pengar som förövrigt stannar inom tävling skulle vi kunna använda till mycket, eller vad tror ni?
 
Lite kort om några av punkterna vi hade på agendan.

Regler för båtpimpel: Ska ut på remiss till samtliga distrikt innan den kan” tas i drift”. Min tanke där har varit att ta fram ett regelverk så att fler distrikt kanske vill arrangerar ett DM i denna ”nya” tävlingsgren så att vi så småningom förhoppningsvis kan arrangera ett SM. Vilket resulterar i att tävlingsfisket växer vilket gynnar alla oss tävlingsfiskare.

 Åtaganden vid landslagsuppdrag inom Sportfiskarna är ”direktiv” för de tävlande och för kaptener som jag känt ett behov av att ta fram. Den har vi inom kommittén jobbat med ett tag eftersom det skall funka för samtliga tävlingsgrenar. Där har vi i kommittén varit eniga om att det saknats anvisningar till framförallt kaptener om vad som ingår i dennes uppdrag.
 Marino tog upp frågan om att Sverige skulle arrangera ett VM i mormyskafiske och han fick till uppdrag att till nästa möte ta fram mer information. Tänk vad roligt om vi” lilla Sverige” skulle arrangera ett VM i mormyskafiske, jag tror absolut det är möjligt.

Jag tog även upp en fråga gällande NM i pimpel. Jag har upplevt det som att det aldrig räknats eller gjorts någon budget för vad ett NM kostar och vad deltagarna i slutändan måste betala. Det känns mer som man bara gissat vilket inte blir roligt för deltagarna och skapar bara irritation i slutändan när räkningen för kalaset skall betalas av deltagarna.
Men från och nu kommer varje grenansvarig att få räkna och presentera en budget vilket innebär att vi säkert kommer komma närmare verkligheten än tidigare år då ingen eller någon i förbundsstyrelsen satt och gissade på vad saker och ting kanske kostar.
 
Men om jag ska sammanfatta det hela så kändes mötet som en nytändning för många av oss. Även om flera av oss har valt att lämna våra uppdrag nu i November. Det känns för min del lite som man hoppar av i fel tid, nu när det äntligen börja hända lite förändring i och med förbundets satsning på tävlingsfisket. Jag satt faktiskt och funderade på om jag gjort rätt val. Men faktum kvarstår, min tid räcker inte till. Även om jag vill så kan/hinner jag inte vilket gör att jag känner stor frustation.
Nu ser jag fram emot NM i Luleå där jag och Kent Enbuske ska hjälpa det svenska laget att ta hem guldet.

Tack för ordet, Erik Tikkanen, 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln