Södra Barken och Skramsen

Ingen podd idag, hoppas den kommer i morgon.
Jag(Erik) tar en helgsummering i väntan på den.


Lördag på Södra Barken, en gång tidigare har jag vart med hör och då vägde jag inte ens in. Så det fanns goda möjligheter till förbättring. Var på väg till ett ställe, men på vägen ut så såg jag att både Magnus Eriksson och Stefan Olsson som bägge vunnit här tidigare stannade. Så jag beslutade att göra detsamma. Närmare timmen in på tävlingen och 3 fiskar i kunten så stack jag vidare till det ställe där jag tänkt börja. När jag rundar en udde så ser jag att det sitter en (Krister Andersson) där och drar fisk. Många i samma hål. Jag borrar mig emot Krister och börjar få fisk 30-40m ifrån honom. Får några bra hål och efter halva tävlingen så ha jag ändå 100 fisk. Glädjande nog så börjar jag få upp hoppet. Men det falnar allt mer då fisket inte alls blir detsamma under resterande tiden. Krister får några bra hål med fin fisk på slutet och slår mig med 5hg. Jag väger in 7,1kg som är 1hg ifrån pris i HS. Dagens högsta vikt har Jimmi Bornström på 11kg.


Söndag på Skramsen, en sjö som jag vart etta och fyra på de 2 första gångerna. Gick till samma ställe och förhoppningen var att kunna ta 1-2kg på första fläcken för att sedan beta av 2-3 fläckar till. Men det blev få fiskar där innan jag drog vidare till fläck nummer 2 och här nappade det bättre. 1,5-2kg efter 2 timmar. Med en bra slutspurt så kunde det gå. Men tiden rann mig allt mer ur händerna, så det var bara att inse att man var på fel ställe denna gång. 3kg blev det och ingen rolig placering. Var dock 1hg ifrån sista pris i HS igen. En som har haft en väldigt fin inledning på säsongen är Börre Omang som hade dagens högsta vikt med nästan 6kg. Bara att lyfta på hatten för en fin prestation denna tröga dag.
För egen del börjar det dock se tufft ut i DM-serien med en 9 och 11 plats efter 2 tävlingar. Även om man får räkna bort 1 tävling så krävs det 2 riktigt bra placeringar nu eller en fin karamell på huvud-DM.


/Erik

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln