Enormt bra fiske på Mållången

Idag var det tävling på en av mina(Erik) absoluta favoritsjöar Mållången strax söder om Edsbyn efter vägen mot Falun.
Skaplig varmt väder men lite blåsigt vid start och väldigt dryga förhållanden på isen. Ibland bar det, ibland gick det igenom, ibland var det snö att pulsa i och ibland var det bara vatten på isen.

Vi var några som tagit sikte på ett ställe 3km bort. Vi hade tur att det fanns ett skoterspår som bar en del av sträckan så att vi hann fram i tid.
Vi var några som började på en djupkant som kan ge bra med fisk. Men det tog lång tid innan vi började på att hitta fisk. Jag hade 1 fisk den första halvtimmen innan jag började få lite till en början och sen bara bättre och bättre fram till klockan slog 12. Då hade jag 124 fisk som kanske snittade 70-80 gram.

Då kändes det som att värsta racet var över och jag tänkte att jag måste fiska säkert nu. Så jag gick över till att fiska lite mindre fisk som kändes som ett säkrare kort. Hade fiske nästan tävlingen ut och landade på 395 fisk. 270st andra halvan kändes bra och jag förstod att jag skulle ligga bra till, men hur mycket var det i vikt?

Jag kom ikapp Jesper Dyberg på vägen in som berättade att han hade fått 450st i sitt tredje hål och 732st totalt. Vid invägning visade det sig att Jesper hade 17kg.
Stefan Gren som gick åt motsatt håll jämfört med mig när jag skulle fiska ”säkert” hade gått på ett hål med +10kg i och vägde in 15kg(fördelat på 195 fisk).

Min fisk vägde 14,1kg och räckte till en tredjeplats.

HV vann Lasse Elvinsson på 11kg.
ÄHV vann Poppo Olsson också han 11kg.
Dam vann Kerstin Mattsson. Hörde dessvärre inte vikten.
För övriga resultat kan ni hålla utkik på Woxnadalens hemsida.

/Erik

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln