PMC 5 på Högsjön, Arboga

Johan Axelsson, Thomas Axelsson, Marino Sanvincenti Johan Axelsson, Thomas Axelsson, Marino Sanvincenti

Dagens utflykt var bara en och en halv timme bort då jag övernattade i Avesta. Uppgång klockan 5 var ju sovmorgon även denna fiskedag. Detta var Närkes öppna DM som arrangerades av Götlunda FK och avgjordes på två rutor om 2,5 timmar vardera.

I första rutan satte jag mig mitt framför en ö där jag slog fem hål rakt ut från ön mot mitten av rutan, mäskade dessa och slog ytterligare tre hål mitt i rutan. Första vändan i hålen gav ingenting, men vid andra genomfiskningen hittade jag rejäla mörtar på nerväg och abborrar på uppväg om mörtarna inte hann fram förrän mormyskan tog i botten. Det var dock bara två hål som levererade och jag fick jobba mellan samtliga mina hål med underhållsmäskning i de två som gav fisk. När jag tittade mig omkring satt nästan hela startfältet i ena änden av rutan vilket givetvis skapade en del oro då många såg ut att sitta stilla på samma ställe, exempelvis Johan Axelsson. Jag blir alltid orolig när mina Team Sweden Ice kollegor sitter stilla länge…

När 45 minuter återstod dog mina hål, men Magdalena Filipsson som satt i närheten lämnade sina hål och gick till klungan. Jag hade sett henne dra fisk så jag fiskade av hennes hål och redan i andra hålet fanns det ett stim med 10 grams abborrar. På sista halvtimmen lyckades jag pilla upp 40-50 borrar vilket skulle visa sig göra gott vid invägningen. Med mina 2322 gram blev kan tvåa, dock akterseglad av hemmafiskaren Greger Carlsson med ett helt kilo.

Efter vägning och fika begav vi oss ut i andra rutan och jag tänkte hålla mig för mig själv även där. Det blev tyvärr ett felval då jag tappade en hel timme på småabborre. När jag väl valde att bryta upp och gå mot klungan som satt mot land visade det sig att de suttit och hivat mört hela tiden. Jag slog två hål bakom Magda och mellan Thomas Axelsson och Mankan Andersson. Detta räddade dagen för mig då jag resterande tid drog mört i stort sett konstant. Tyvärr visade det sig att jag den förlorade timmen bara lyckades knipa en sjunde plats. Thomas däremot lyckades få ihop hela 6530 gram. Med detta blev han, inte helt oväntat, totalsegrare. Andraplatsen klarade Johan Axelsson med en platspoäng tillgodo mot undertecknad som äntligen lyckades ta en pallplats i årets PMC.

Nästa helg väntar Mormyskafestivalen i Borlänge med tävlingar fredag, lördag och söndag varav de två senare dagarna är PMC 6 och PMC 7. Välkomna dit och skitfiske på er alla!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln