PMC 6 - Lilla Aspan, Borlänge (Mormyskafestivalen)

Tommy Sjöstrand, Thomas Nilsson, Börre Omang Tommy Sjöstrand, Thomas Nilsson, Börre Omang

Mormyskafestivalen startade redan igår fredag och utspelades vid Hinsnoret. Vann gjorde Thomas Nilsson, som hör och häpna vann även dagens övningar! Det var ett helt nytt vatten för i stort sett samtliga 42 (!!!) deltagare med 25-20 cm is täckt av några få centimeter snö. Isen var hård och lättborrad med ett uns av dubbelis några centimeter ner.

Förhoppningarna var höga då det på pimpeltävlingar gått 9 mörtar per abborre. Det skulle visa sig svårfiskat om man inte hoittade riktigt rätt. Något som Thomas Nilsson, Tommy Sjöstrand och Börre Omang gjorde. Thomas hittade fina sarvar och fin mört långt in mot land medan Tommy fanns fin fisk i sina två (?!) enda hål för dagen. Börre gjorde en kämpainsats och jagade mer eller mindre ihop sin vikt.

För undertecknad gick det sådär. Första en och en halv timmen var jag ficklös men fann sedan några mindre mörtar och abborrar i den första klungan som skapades under dagens fem timmar. När det efter halva tiden skapades en ny klunga hundratale meter bort och fisken sinade i mina hål valde jag att spräcka den nya klungan. Med några få väl valda hål lyckades jag hysta upp 200-300 mörtar och sarvar, dock hade jag hamnat i barnkammaren och fick jobba hårt med 0,04 mm lina, 1,5 mm mormyska med 22 krok samt dubbelvikta bloodworms (alltså krokade i båda ändor).

Lilla Aspan var dock ett trevligt vatten som vi gärna prövar på igen på nästa års Mormyskafestiva. Imorgon är det PMC 7 som också är sista dagen på Mormyskafestivalen och den går av stapeln på Ösjön i Borlänge.

Skitfiske på er alla mormyskanördar där ute!!!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln