PMC 7 - Ösjön, Borlänge

Pavel Chaloupka, Jimmi Bornström, Thomas Axelsson Pavel Chaloupka, Jimmi Bornström, Thomas Axelsson

Då var det dags för den sista tävlingen i Sveriges bäst arrangerade lokala mormyskatävlingar, Mormyskafestivalen! Det bevisas ju definitivt av att det var deltagarrekord alla tre dagarna. Fredagens tävling på Havtrollet (och inget annat) lockade 18 tappra, lördagens tävling på Lilla Aspan 42 personer (nytt rekord då förra årets söndagstväling drog 41) men på söndagen pillades siffran upp ännu ett hack till nya rekordnoteringen 43 deltagare. Alla fick som vanligt pris och priserna skänktes av Vestlis Fiske, Metebutiken, Benab, ISFISKESPECIALISTEN samt Norfin.

Lördagens tävling satt på näthinnan med mikroberna som nappade för mig där och jag hoppades nu att Ösjön skulle leverera då det vanligtvis finns ganska bra med mört på söndagens tävlingsområde. Området hade utökats en aning bakom den lilla ön som annars varit den bortre gränsen tidigare år. Planen var att söka mörten runt ön. Efter 10 borrade och mäskade hål sökte jag igenom dem men fann bara abborre i två av dem. Mörten lyste med sin frånvaro. Jag spenderade den första timmen i området men fick snart veta att Jimmi Bornström satt vid mörtstugorna och drog brax.

Mörtstugeområdena på Ösjön har aldrig levererat de år jag varit med på tävlingen varför jag frånbörjan valde en helt annan strategi. Givetvis var det fel... Jag banade mig väg dit, borrade och mäskade upp två hål men där var tvärtomt. Alldeles i närheten var ett hål som Pavel Chaloupka borrat och mäskat, men (fick jag bittert erfara en stund senare) det var för nära vår norske vän Stein Kristiansens hål. Jag hade helt enkelt skickat ner in mormyska där och fick på nersläpp en brax på 5 hg, som jag sedermera fick släppa tillbaka av ovan nämnda anledning. Mycket slarvigt av mig, men det jag gjorde sen var ett riktigt rookiemisstag.

Jag gick tillbaka till mitt hål som var tre meter från Pavels hål, konstaterade att där inte fanns någon fisk och övergav hålet. Istället gav jag mig ut på jakt runt om i rutan. Pavel gjorde istället det jag skulle gjort. Han mätte ut fem meter från Steins hål och borrade ett nytt alldeles bredvid sitt första mäskade hål. Fanns där någon fisk undrar den frågvise, JA givetvis fanns det det. Så här på måndagskvällen sitter jag fortfarande och grämer mig över detta otroligt korkade misstag!

Nåväl, ingen idé att gråta över spilld mjölk. Jaga, jaga, jaga men inte något vidare resultat. Sista halvtimmen gick jag slokörad tillbaka till mörtstugeområdet och letade förstrött i gamla hål. När det var en kvart kvar sög det i ordentligt. Det var mest ge och lite ta i cirka tio minuter innan jag fick se vad som var på min 2 mm mormyska på 0,06 linan. En brax på 2-2,5 kg som skulle bli lite klurigt att få upp ur 130 mm hålet. När den var slak och redo för landning skulle jag precis ta huggkroken. Då fick den ett litet ryck som jag givetvis var beredd på dock hade vinden lindat linan om mitt lillfinger och snipp så gick den av. En hög men ändå halvkvävd flod av väl och mindre väl valda svordomar och förbannelser seglade över nejden. Den braxen hade gjort stor skillnad i slutställningen. Invägningen visade på 970 gram och en 26:e plats. Inte alls vad jag hade tänkt mig denna dag.

Tunabygdens SFK bjöd dock alla på ärtsoppa lagad av Lena Wallberg, som ska ha en stor eloge för den var verkligen supergod. Tack Lena!!!

Vem vann då, jo det gjorde ju Jimmi "0,18 mm stållinan" Bornström på 11.270 gram, tvåa blev Thomas Axelsson som satt fem meter bredvid Jimmi hela dagen med 7.080 gram och trea Pavel Chaloupka med 5.241 (bittra) gram. Samtliga från Mälardalens TF.

Inget fiske för mig nästa helg men då går PMC 8 på Ranungen i Ljusdal. Helgen därefter är det på lördagen PMC 9, som förmodligen blir inställd då vi inte har några som helst isar här i västsverige och PMC 10 Leif Hagströms minne på Björktjärn. På söndagen PMC 11 SFK Ljusnans öppna DM på Kyrksjön i Ljusdal och PMC 12 som Sturefiskarna arrangerar.

Vi ses på isarna om två helger!!!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln