Falu och Borlängemästerskapen

Här kommer en sen summering av den förra helgen.
Som vi sade i podden förra veckan så avlöser storhelgerna varandra en efter en nu. Roligt tycker vi och man lägger ner lite extra på strategier osv. Inför Falumästerskapet så hade jag(Erik) lagt upp två olika strategier. Ett förstaval som var fjolårets vinnarställe och farhågorna kring att det skulle bli mycket folk där besannades när jag med 5 minuter kvar smög runt en udde och såg att där satt 20-30 pers på bara ena sidan av udden jag tänkt börja vid. Så jag tänkte att jag kanske skulle börja en bit ifrån startstället istället. Där är det ju också bra, men mycket folk där också och det lär fylla på under tävlingens gång.
 
Så jag fick ta sikte en bit längre bort där backupen fanns och nu var tiden knapp att jag skulle hinna fram. Så jag fick sprinta för att hinna fram och precis när startskottet gick så kunde jag sätta borren i isen en bit utanför de andra som satt där. Jag tänkte att de sitter för långt in och medan jag tog fram mitt spö och packade ner grejerna så hade inget haft ett napp av dem som satt innanför. Jag såg att Jörgen Andersson 30m bort fick bra direkt.
 
Jag fick ner grejerna i mitt hål och det nappade direkt här också. Lite väl djupt kanske, 4-5m. Men det nappade med bra frekvens. 50st efter första 20 minuterna och jag gjorde valet att sitta kvar då det endast var Jörgen som fick bra i närheten. Efter 1h och 15min så klev jag ur mitt första hål med 183 fisk. Min bästa start på länge, slog ett hål mellan mig och Jörgen som ingen hade gjort innan. Folket hade börjat skingra sig nu och på området var bara jag och Jörgen kvar. De andra hade förflyttat sig en bit bort i vardera riktningen. Mitt andra hål gav också det 50st. Så efter 1h och 40 min så hade jag 233 fisk.

Nu börjar det svåra, att förvalta den fina starten. Flyttar en bit ut där det blir grundare, här har jag dagens sämsta period. Fisk i nästan varje hål, men det är inget drag. 5-10st per hål bara och det tar för låg tid. Sitter och funderar på om jag ska göra ett flytt på 300m(där det sedan visade sig vara riktigt bra på slutet). Men med 1,5 timme kvar (har ca 300 fisk nu) så går jag närmare land där vi började. Tar ett gammelhål och det nappar direkt, 10-15st på bara några minuter. Tar ett till gammelhål, det är lika där. Gör ett nytt hål innanför och här blir det än bättre och får 20-30st. När klockan slår 13:15 så har jag passerat 400st. Målet på 480 fisk är inom räckhåll.
 
Har ett ganska bra fiske sista 45min utan att ha superdrag. Slutar på 485 fisk som är lite mer än mitt mål för dagen. Hoppas på att det kan vara 10kg, men det visar sig vara ”bara” 9015gr som dock räcker till en förstaplats i herrsenior som jag är otroligt glad för. Men det räckte tyvärr inte till någon totalseger. Den tog Lotta Engvall på 10,7kg som givetvis vann damklassen och även veteranerna Krister Bergman 10,1kg och Per-Anders Nyberg 9,7kg hade mer än mig.
 
I övrigt så hittar ni resultat här.
 
Inför söndagens tävling så hade tankarna gått kring att det borde vara bra mot Storsund när det var så bra där på Runnsidan på tävlingen för 2 veckor sedan. Så jag och Martin bestämde oss för att börja vid Storön och sedan dra oss längre bort mot sundet. Det som inte ingick i kalkylerna var att det skulle börja 17st vid Storön och det har nog aldrig gjort det heller. Normalt är det 6-7st. Storön är inget direkt vinnarställe så. Men kan ge en bra grund.
 
Det nappade för några direkt och jag fick 2 hål som inte var så bra och sedan lite ströfisk. Jag hade ca 60st efter timme när det var överfiskat. Resten av tävlingen gick det bara sämre och sämre. Sista timmen drog jag och Martin oss mot starten och Martin fick bra där och fiskade om mig sista halvtimmen. Men våra vikter räckte inte långt, det blev 4,3kg för min del och 4,8kg för Martins del.

Någon som lyckades mycket bättre var Jesper Dyberg som startade på ett grund lite längre bort än oss och lyckades få 10kg. Det blev en totalseger med mindre marginal ön man kunnat tro då Perra Tjulander hade 9,8kg. Perra som gör en tävling per år och alltid är i topp då.
 
Jesper lyckades därmed att ta cupen över 2 dagar. Han hade 18kg och Mikael Engvall som fiskade bra dagarna 2 hade strax under 17kg.
 
Lotta som vann första dagen tog hem damcupen och även en seger i DS på Ösjön med 3,8kg.  Damveteranen Eva Mörlin slog dock till med en kanonvikt 7,1kg och blev bäste dam.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln