PMC13 - Bysjön, Ockelbo

Mikael Jonsson, Bengt Forsling, Thomas Axelsson Mikael Jonsson, Bengt Forsling, Thomas Axelsson

Den klassiska Ockelbo 5-timmars avgjordes i söndags i nollgradigt mulet väder. Förra året var det trögt och låga vikter vilket inte bådade gott för årets drabbning. Det skulle visa sig vara helt riktigt även om det var bättre och för vissa riktigt bra under omständigheterna.

Jag själv hade åkt de drygt 50 milen avfärd 03:10 med dottern Olivia och bävade för hur hon skulle klara av 5 timmars trögt och segt fiske. Det visade sig att trots detta höll hon humöret uppe med att träna handstående och hjulningar, bygga snögubbe, fika och fiska omvartannat. Inte många 12-åringar som i dagens samhälle skulle fixa det så bra!

Tillbaka till vesäntligheterna... Fisket var som sagt trögt för de flesta förutom Mikael Jonsson som satte sig i ena övre hörnet och yckades locka in fläskmört med mask. Vi som satt runt honom var statister och fick i princip ingenting, bara enstaka abborrar i bästa fall. Även Bengt Forsling hittade på mörten och det var efter 3 timmar ganska klart att det skulle stå mellan dessa två. Thomas Axelsson däremot hade bara lyckats pilla upp en abborre under de första 4 timmarna och Olivia var grymt lycklig för över att leda med sin abborre och mört över just Tompa!

Mr Sweden hade gett upp tävlingen för dagen och satt med sin onda rygg i samma hål sista timmen vilket skulle visa sig vara ett genidrag. När kvarten återstod hittade mörten dit och Tompa hivade snabbt och rutinerat upp ett kilo.

När invägningen var klar var det Bengt som stod överst på pallen med bara en 20-grams abborre tillgodo på Mikael och Thomas på en hedrande tredjeplats vilket tar honom upp i ledningen igen över namnen Nilsson. Olivia var själaglad över att inte vara sist då hon spöade Kent "Lumpen" Lundberg och fick ett mycket snyggt sameslöjdsarmband som Markkus fru tillverkat. Det satt hon och snurrade på och beundrade hela långa vägen hem. Grymt bra juniorpris där Markku!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln