Pimpelpremiären avklarad.

På onsdag åker jag(Erik) utomlands i 2 veckor och jag trodde inte att jag skullr hinna med någon pimpelpremiär innan dess.
Men då det kom ut på Facebook i lördags att det skulle bli tävling på Stavssjön utan för Edsbyn på söndag så blev jag sugen.

Jag hade ju ändå tänkt åka till Edsbyn över helgen.
Så jag tog med grejerna upp. Prognosen visade regn och den stämde dessvärre ganska bra. Det blev nog till och med mer regn än vad som visades. Det regnade i princip i 3 timmar.

Det är nog förklaringen till att bara 6st tappra fiskare dök upp. Jag själv som bara hade vart på sjön en gång för runt 20 år sedan siktade in mig på att längst bort tillsammans med Danne Eriksson. När vi även körde flygande start så kändes det inte så bra när man gick bort så mycket tid. Men väl på plats så nappade det bra i första hålet. Kanske lite för bra för min målvikt höjdes rejält ifrån 2-3kg till att det kanske behövs 5-7kg.

Så när jag fått 35st i första hålet och drygt 1kg så bytte jag hål när det fortfarande nappade men fisken blev mindre. Vilket jag ångrade sen. Visserligen fick jag 16st till i 5:e hålet. Men sen blev det allt sämre. Efter ungefär en timme så hade jag 62. En timme senare och ett försök att söka fisk närmare land så var det fortfarande 62st. Sen blev det 10st i ett hål för att sen gå tomt till sista kvarten då jag lyckades lura 9st till.

81st och 2.8kg räckte till seger före Malin Olofsson som gade 1.8kg i starten.

Skönt att ha tävlingspremiären avklarad.

För alla er som har möjlighet så kan jag rekommendera Hybosjön(Ljusdal) 23e och/eller Porfyrdammen(Äldalen) 24e nästa helg. Framförallt Hybosjön som jag själv gillar skarpt.

/Erik

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln