Pimpelsport Mormyska Cup 2022, deltävling 6 och 7

Jimmi Bornström på WIFC i Litauen 2022
Jimmi Bornström på WIFC i Litauen 2022

Mormyskafestivalen genomfördes under fredagen, lördagen och söndagen i Borlängetrakten. Fredagens tävling var som vanligt en "uppvärmningstävling" till PMC som avgjordes under lördagen och söndagen. Jimmi Bornström som inför helgens batalj leder ganska betryggande kom från ganska usla reslutat på World Ice Fishing Championship i Litauen med Team Sweden Ice och det spekulerades i om han nu skulle tappa sin ledning eller åtminstone släppa till lite. På Mormyskafestivalens fredagstävling verkade det som att detta var precis vad som skulle kunna hände då Jimmi endast mäktade med mediokra 1630 gram och en delad elfteplats.

Natten verkar han spenderat på bästa möjliga vis och var till lördagsmorgonen utvilad och revanschsugen. Med 8315 gram tog han hem segern 8 gh före närmaste konkurrenten Lars Jansson och 9 hg före Thomas Nilsson. Nämnas bör också att säsongsdebuterande Kent Adell smög in på en fin sjätteplats med 6230 gram och 11 fina PMC-poäng.

Kant-Kent Adell verkade ha fått mersmak av mormyskafisket och tog på söndagen segern med 60 gram tillgodo till tvåan Peter Eriksson och 5 gh före Mats-Arne Axelsson på tredje plats. Jimmi Bornström i den gula ledartröjan fick nöja sig med 5060 gram fisk och en femtondeplats.

I sammandraget leder fortfarande Jimmi före Fredrik Samuelsson som fortfarande inte verkar ha hämtat sig efter tankeställaren och den bildliga käftsmäll han själv uppgav att han fått efter mormyska-VM förra veckan. På tredje plats seglar istället Borlängesonen Peter Eriksson upp med fyra deltävlingar och fina 64 poäng. Kant-Kent går med sina två deltävlingar in på en delad niondeplats med Bo Olsson. Kanske kan Herr Adell utmana "Stålvajern" i årets PMC, fortsätter han dyka upp på tävlingarna och fiska så här bra så vet man aldrig vad som händer.

Nästa helg är det AFK Flugan som står värd för PMC8 då de arrangerar Leif Hagströms minne och Sturefiskarna arrangerar PMC9 på Högsjön. Vi ses på isen!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln