Ääääääntligen är vi igång!

Marino Sanvincenti, vinnare av Mellandagscupen (i brist på dagsfärska bilder...). Foto: Jimmi Bornström
Marino Sanvincenti, vinnare av Mellandagscupen (i brist på dagsfärska bilder...). Foto: Jimmi Bornström

Pimpelsport Mormyska Cup är äntligen igång och premiärtävlingarna hölls av Tunabygdens SFK i Nässjön. Både lördagens och söndagens tävlingar var aningen trögfiskade kunde man konstatera på resultaten med en hel dem smått enligt Team Sweden Ice nyaste medlem Pavel Chaloupka.

Nämde Pavel har haft en bra säsongsstart med en tredjeplats i Mellandagscupen strax före nyår och två andraplatser i PMC1 och 2, vilket bådar gott inför VM som går av stapeln på Vörtsjärv i Estland den 25-26 februari. För de hugade så kommer vi givetvis som vanligt att sända live från både tränings- och tävlingsdagarna samt invägningarna.

Åter dock till helgens tävlingar där premiärårsvinnaren (2017) Lars Jansson hade två bra dagar med en tredjeplats på lördagen och en vinst på söndagen vilket gav totalt 50 poäng. Kanske är det så att han i år är sugen på att ta tillbaka vandringspriset efter att Thomas "Mr Sweden" Axelsson prenumererat på den under 2018, 2019 och 2020 samt att Jimmi "Stålvajern" Bornström gjort ett gästinspel under 2022?

På andra plats efter helgens drabbningar hittar vi tidigare nämnde Pavel på 46 poäng och på bronsplatsen smyger Mat(s)-Arne Axelsson sig med efter förstaplats med hela sex hekto mer än tvåan Pavel på lördagen men bara en neslig femteplats på söndagen. Hittills har vår mustaschprydde vän fiskat ihop 44 poäng. Kan det kanske vara så att mannen från skogarna tänker sig att det är hans tur (eller skicklighet) att vinna PMC 2023?

Den som hänger med här hela vägen till april kommer se hur det blir. Nedan finner ni hela resultatlistorna från Nässjön samt en sammanställning av totalen i cupen.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln