PMC6 på Väsbyviken

Sörmland höll idag sitt DM på Väsbyviken som också var deltävling 6 i PMC. Den erkänt fiskrika och roliga Väsbyviken visade sig vara både givmild och samtidigt snål. Med en tredjedel av rutan i skugga och resten i härlig sol valde många att till en början skydda sin bleka ömtåliga hud från solens skarpa reflekterande strålar.

Mankan gick raskt förbi Marino och Leena som valt att klunsa om det övre östra hörnet på rutan. Med facit i hand var det valet inte helt rätt för allas vår pirktillverkande vän. Marino förlorade för omväxlings skull klunsen till Leena som fick hörnet. Landslagskaptenen gick in en bit på kanten och borrade en triangel av hål och mäskade kraftigt i alla tre med både brödmäsk och jokers och sedan snabbt vidare till mitten av rutan för att borra och mäska, något mindre, tre nya hål på rad.

Väl tillbaka vid första hålen satt Leena redan och hissade upp fisk efter fisk och med en snabb titt runt omkring verkade det som hon var ganska ensam om det. Snabbt ner med mormyskan och direkt satt där en liten flia. Därefter kom mörtarna, småbjärknorna och även några större björknor i en jämn ström. Så fort ett hål sinade bytte jag hål och fortsatte varpa upp fisk. Inte förrän efter mer än halva tiden av de fyra timmarna gick jag för att kolla mina tre mittenhål och direkt kom det upp en bjärkna över hektot. Nästa fisk var en likadan trodde jag efter att den ganska snällt följde med upp i varpningen. Det skulle visa sig vara helt fel taktik då det var en brax runt 1,5 kg som så fort den kom nära hålet och jag såg den tvärvände och rusade iväg. Tyvärr var den så snabb i vändningen att jag inte hann varpa ur och linan brast.

Tillbaka till utgångshålen och ett nytt race i de tre hålen med björknor och mörtar i olika storlekar. Mot slutet pillade Pavel upp en braxen strax under kilot som jag blev lite nervös för då jag inte hade en aning om hur han fiskat under resten av tävlingen. Det skulle visa sig att jag var helt safe i topp idag med 5,6 kg, hela 2,2 kg före just Pavel som slog trean Roffe Wahlberg med 67 gram eller en bättre mört.

Imorgon är det Holmsjön utanför Norberg som står värd för flyttade PMC3, Pavel och Jimmis hemmavatten. Vi får se vad den pölen har att erbjuda... ett braxenrace kanske?!

Skitfiske!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln