Pimpelsport Cup efter påsk

Det börjar att dra ihop sig till en rafflande avslutning i Pimpelsport Cup. Sedan förra sammanställningen så har Kilaforsnappet, Venjansnappet, Pitenappet och Vikinganappet ägt rum.

Kilaforsnappet så totalvann Ronny Anden ganska överlägset på 11kg före Anders Heed Lövgren. Bäste dam blev Lotta Engvall och Sixten Södergårds tog fina poäng i juniorklassen där han hade 61% av segrarvikten. 
Efter Kilaforsnappet klev alltså Tomas Hulån Olsson om Jonas Gustafsson i totalen. Lotta Engvall avancerade till bäste dam och Sixten Södergårds tog över ledningen i juniorcupen.

På långfredagen så var det dags för 2 deltävlingar, Venjansnappet och Pitenappet.
Ulrika Skau totalvann på Venjan före maken Christer Skau, det bör ha vart glada miner i bilen på vägen hem till Arvika. 
Även här blev det omkastningar, Jonas Gustafsson knep poäng och gick upp i täten igen och har nu 459 poäng före Hulåns 433 poäng. Det är några som smyger i bakvattnet och är beredd på att hugga. Storhamrasjön, Storfiskarnappet och SM återstår. Det handlar om en hel del poäng. Storhamrasjön och Storfiskarnappet hamnar nu bägge två på lördag. Så alla som vill vara med och konkurrera har 2 chanser vardera kvar. Förutsatt att man deltar på SM.
Dennis Söderström gjorde en fin insats och tog över ledningen i juniorcupen. Där det nu endast skiljer 16p ner till Sixten Södergårds. Så vi kan räkna med två taggade pojkar i slutet av cupen. Här finns det ju ett tak på 100 poäng per tävling. Så det blir kanske svårt för någon annan att blanda sig i kampen om slutsegern. Men vi gissar att tex Gisela Rimmevik vill säga sitt och bevisa att allt är möjligt.

Pitenappet Vanns av Bengt Anttila som klättrar till en 23e plats i totalen när han kan addera segern till poäng ifrån Ursviksnappet. (Från Ursviksnappet har det kommit en justering på antalet deltagare ifrån 177st till 202st.)
I Damklassen så lyckades Lena Engstedt bra som hade 3e högsta vikten och nu är bäste dam i Cupen. Av juniorerna lyckades Elsa Nyberg bäst och hade 55% av segrarvikten.

Över till Vikinganappet, första tävlingen på ett tag som inte gjorde att det kastades om i Cupen. De som hade slagläge lyckades inte knipa poäng. Bäst för dagen lyckades Remi Andre Dahl som krossade motståndet totalt. Även Bäste dam kneps av Norge där Kjersti Solli också var tämligen överlägsen. Juniorklassen vann Vincent Marlowe.

Slutsatsen vi kan dra är att det kommer att kunda hända mycket ända fram till den sista deltävlingen på SM där det står ca: 300 poäng på spel. Så det lär kunna kastas om mycket än. Men försvarar tex Hulån sin OS-titel på Storhamra så får han ett fint försprång.

Resultat ifrån Kilaforsnappet och Venjansnappet går att hitta på Facebook i gruppen "Pimepltävlingar/Isfiskepass".
Här hittar ni resultat ifrån Pitenappet och Sundsjöfiskarnas påsktävlingar.
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln