Pimpelsport Cup inför avslutande SM

Nu är det bara en deltävling kvar i Pimpelsport Cup.
Cupen kickades igång 14 januari på Norrsjön, så hade det inte vart skottår hade avslutningen vart precis 3 månader efter premiären. Men nu saknas det en dag.

Pga flytt av datum för storfiskarnappet så blev deltagarantalet lägre än förväntat.
Totalsegern tog i alla fall Urban Melander och det gav honom 41 poäng.

På Storhamrasjön och OS var det några fler med. 108 st och det var sämre än vad vi väntat oss. Kanske är det många som har gjort sommar eller tog en vilohelg inför SM?
Det blev i alla fall en kross av Emil Sjöberg som tog sina första poäng i cupen för säsongen.
En som däremot har plockat på sig fler poäng är Tomas Hulån Olsson som vände tillbaka och återigen leder Cupen. Nu 51 poäng före Jonas Gustafsson. 

Det är även tight i damklassen där det bara skiljer 14 poäng mellan Lena Engstedt och Lotta Engvall. Till Lenas favör, någon av dessa 2 bör ha bra chans att klämma in sig på topp 30 totalt. (30 kommer att få poäng om man ser till den första startlistan där det var 304 anmälda. Vi får se om alla kommer till start. Så reservation för att antalet som får poäng kan minska lite) 

I juniorcupen är det också fruktansvärt tight mellan Dennis Söderström och Sixten Södergårds. Där skiljer det 28 poäng och Sixten måste nog genomföra en riktig kanontävling för att ta sig om Dennis. Men allt är möjligt ännu.
Vi kan konstatera att gapet ner till Gisela Rimmevik är för stort och att hon inte kan blanda sig i kampen om Juniorklassen i Cupen då max antal poäng är 100(procent av totalsegrarens vinnarvikt) för juniorerna. 

Vi hinner tyvärr inte med någon podd inför SM, utan det blir en summering efter SM och sedan blir det ännu en säsongssummering innan vi tar sommar.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln